Увійти як користувач
Ви можете увійти на сайт, якщо ви зареєстровані на одному з цих сервісів:

У країнах ЄС посуха стала причиною скорочення посівних площ під озимим ріпаком. Експерти прогнозують, що це призведе до зниження виробництва культури.

Посуха в період сівби озимих в найбільших країнах-виробниках ріпаку - Німеччині, Франції та Британії змусила європейських фермерів скоротити площі сівби цієї культури, передає SuperAgronom з посиланням на Reuters.

«Навіть на такому ранньому етапі зрозуміло, що в наступному році ЄС може зіткнутися зі скороченням урожаю ріпаку», - зазначається у матеріалі.

Інститут олійних культур Terres Inovia прогнозує, що Франція, яка посідає перше місце з виробництва ріпаку в ЄС, скоротила приблизно на третину площі під цією культурою.

За прогнозом Німецького союзу виробників олійних та високобілкових рослин (UFOP), площі під ріпак, за результатами осінньої посівної, в ФРН сягнули 1 млн га, що на 18% менше, ніж в 2017 році. Зазначається, що можливо доведеться пересіяти 100 тис. га.

За попередніми оцінками компанії CRM AgriCommodities, у Британії ріпаком засіяно 540-550 тис. га, що на 8-10% менше ніж минулого року. Якщо цей прогноз справдиться, площа під ріпаком сягне мінімального за останні 15 років значення.

Як вважає аналітик Sparks Polska Войтек Сабаранскій, у Польщі посіви ріпаку під урожай наступного року, ймовірно, залишаться на цьогорічному рівні — 710 тис. га.